Pages

Tuesday, December 14, 2010

Nibiru hentam Bumi 2012...????

Nibiru..???

Apakah itu Nibiru..??


                                   lebih kurang mcm ni la gambaran planet tu...

skrg ni bnyk desas-desus yg mengatakan bahawa planet ni akan melanggar bumi...
atau dgn bahasa kasarnya menghentam bumi ni..
sejauh manakah kebenarannya...???
masih belum dpt dibuktikan lg..,
berikut adalah keratan artikel berkaitan..

KUALA LUMPUR: Kerajaan hari ini menafikan dakwaan bahawa Planet X atau Planet Nibiru akan melanggar Bumi dan menyebabkan kerosakan teruk pada 2012.

Menteri Sains, Teknologi dan Inovasi, Datuk Dr Maximus Ongkili, berkata Agensi Angkasa Negara (Angkasa) telah bekerjasama dengan agensi angkasa lepas antarabangsa seperti Pentadbiran Aeronautik dan Angkasa Kebangsaan (NASA) Amerika Syarikat bagi menjalankan pemantauan berhubung dakwaan tersebut.
"Pihak NASA telah mengatakan bahawa tiada bukti sahih tentang kewujudan Planet Nibiru dalam pencerapannya. Setakat ini tiada satu pun objek dalam angkasa lepas yang dikenal pasti memberi ancaman kepada Bumi secara langsung.
"Sekiranya kewujudan planet itu sahih, ia akan dapat dilihat dengan mata kasar dan pastinya ahli astronomi akan buat pemantauan objek tersebut kerana semakin menghampiri bumi seperti yang dikatakan," katanya pada sesi soal jawab Dewan Negara di Parlimen, di sini.

Beliau berkata demikian bagi menjawab soalan Senator Datuk Shamsudin Mehat tentang pendirian kerajaan berhubung dakwaan berkenaan.

Dakwaan berhubung Planet Nibiru akan melanggar Bumi mula dibangkitkan pada tahun 1995 namun semakin hangat dibincangkan oleh orang ramai terutama di internet sejak tahun lalu. - BERNAMAapakah kejadian hemtaman ini akan benar-benar berlaku..??
hanya ALLAH yg mengetahuinya..marilah kita bersama-sama menginsafkan diri...(^_^)

0 comments:

Post a Comment

 

Blogroll

About